top of page

У школі з 17 по 21 січня пройшли урочисті заходи до Дня Соборності:Виховні години,
Виставки малюнків:
"Схід і Захід разом",
"Моя рідна Україна" (для 1-5 класів).
  Був створений відео-журнал «Живи та міцній, Українська державо!»(1-11 класи), з віршованих відео-вітань про любов до Батьківщини, рідного слова, рідної мови, про почуття національної гідності.
Фотоколажі "Моя Соборна Україна", "Україна-держава соборна, одна на всіх, як оберіг"(1-11 класи)- фото різних куточків нашої держави .
Виставка творчих робіт "Символи нашої держави"(народні та державні)(1-11 класи)

24 грудня діти з малозабезпечених сімей отримали святковий настрій та чудові подарунки. Напередодні новорічних свят для дітей із малозабезпечених сімей у школі влаштували справжнє свято з концертом та солодкими подарунками для учнів молодших класів . В актовому залі їм влаштували святковий новорічний концерт. У свою чергу, діти подарували всім присутнім свої посмішки та оплески. Новорічні заходи для учнів молодших класів у школі влаштовують щороку з дотриманням усіх карантинних норм, вітати школярів із майбутніми зимовими святами – це вже гарна традиція. Щоб привітати школярів із новорічними святами та особисто вручити їм солодкі подарунки, до навчального закладу приїхав народний депутат України Сергій Магера

Тиждень «Стоп! Булінг»

Якщо ти байдужий до страждань інших,

ти не заслуговуєш називатися людиною

Сааді (персидський поет)

 

Сьогодні серед учнівської молоді надзвичайно загострилася проблема насильства, здійснюваного самими дітьми відносно одне одного.

Останніми роками визнано поширення такого явища, як шкільний булінг (у перекладі з англійської – хуліганити, грубіянити, визначається, як утиск, цькування, дискримінація). Це тривалий процес свідомого жорстокого ставлення (фізичного і психічного) з боку дитини або групи дітей до іншої дитини або дітей. Виділяють 4 головні компоненти булінгу: агресивна і негативна поведінка; здійснюється регулярно; відбувається у відносинах, учасники яких мають неоднакову владу; така поведінка є навмисною.

З 20 по 30 вересня тривав Всеукраїнський тиждень з протидії булінгу в рамках правопросвітницького проекту Міністерства юстиції «Я маю право!» під хештегом #РазомПротиБулінгу.

По всій Україні проводять правопросвітницькі заходи, спрямовані на інформування учасників освітнього процесу про запровадження адміністративної відповідальності за вчинення булінгу (цькування) та формування в суспільстві небайдужості до проблеми цього явища.

Упродовж тижня педагогами закладу були проведені  тематичні виховні заходи.

Учні говорили  на тему «STOP булінг». Діти отримали цікаву та корисну інформацію про проблему сьогодення в учнівському середовищі. Учні одержали пам’ятку про те, як захистити себе і своїх друзів від булінгу, дізналися  про свої права, обов’язки. Кожен бажаючий мав можливість висловити власну думку та свій погляд на дану проблему.

Учні 3-4 класів зняли соціальну рекламу "Скажемо "Ні!" булінгу. Ії метою було знайомство з поняттям «булінгу»,  його попередженням; виховувати в учнів почуття емпатії та переживання до дитини, яка зазнає насильства; розвивати вміння пошуку шляхів виходу зі складної ситуації; формувати навики відповідальної та безпечної поведінки.

Кожен повинен почувати себе захищеним. Треба поважати свої права, права іншого і вчитися співіснувати разом.

Бути гарною людиною – це добра звичка. І прищеплювати її треба змалечку.

Олімпійський урок

    16 вересня у закладі пройшов Олімпійський урок в рамках Олімпійського Тижня.

   Метою цих заходів є виховання учнів на гуманістичних цінностях олімпійського руху, формування в них навичок та культури здорового способу життя, залучення їх до активних занять фізичною культурою та спортом.

Вчителі фізичної культури (Саравас С.Д, Карнаух А.І, Гайворонська Є.О.) провели для учнів 4-х класів провели Олімпійський урок в ході якого школярі розширили свої знання про олімпійські види спорту,  історію Олімпійських ігор та порівняли із сьогоденням. Школярі брали участь у спортивних естафетах. Це було весело,пізнавально та цікаво.

150-річчя з дня народження Лесі Українки

       Відзначення 150-річчя з дня народження Лесі Українки включено до календаря пам’ятних дат ЮНЕСКО на 2021 рік. Згідно з Постановою Верховної Ради України ювілей письменниці  відзначається на державному рівні. З нагоди пам`ятної дати здобувачі освіти загальноосвітньої школи № 53 провели тематичні заходи. Вони долучилися до вшанування пам'яті Лесі Українки - однієї з центральних постатей української культури. Учні декламували її вірші, вивчали її життєвий шлях, переглядали фільм «Цікаві факти з життя Лесі Українки». Педагоги-організатори  провели літературно-музичну композицію «Я буду крізь сльози сміятись» серед учнів 5-х класів.  Учні та вчителі читали  поезію письменниці натхненно, від душі, зі щирою любов’ю.

     Загалом участь у проведених заходах принесла задоволення дітям, сприяла розвитку їх творчої уяви, збагаченню літературних та мовленнєвих знань, вихованню поваги до українського поетичного слова, до Батьківщини, до творчої спадщини поетеси, почуття прекрасного.

Декада

правових знань

Тиждень

БЖД

Тиждень
психології

Тиждень 

довкілля

Права дитини

БУЛІНГ

День безпечнішого Інтернету

     День безпечнішого Інтернету відзначається з лютого 2004 року з метою популяризації більш безпечного і більш відповідального використання онлайн-технологій особливо, серед дітей і молодих людей в усьому світі.

    Проблема безпеки дітей в Інтернеті вже не здається Україні такою далекою. Ніхто не може заперечити, що на сьогоднішній день вона постала особливо гостро. Кожного року аудиторія користувачів всесвітньої мережі дедалі розширюється і її переважну частину становить молоде покоління — діти та підлітки, які повністю не усвідомлюють загрозу, що може чекати на них у віртуальному просторі.

      З 08.02 по 12.02.2021 р. у ЗЗСО № 53 пройшов Тиждень безпечного інтернету.

   Метою проведення тижня є зменшення негативного впливу небажаної інформаційної продукції, шляхом покращення обізнаності дітей та учнівської молоді з питань безпечного Інтернету.

     В рамках тижня було проведено ряд заходів. Серед учнів 1 -11 класів – години спілкування «Інтернет очима дітей», «Зворотній бік Інтернету, «Безпека в Інтернеті». Найбільш запам’яталися: тематичний захід «Безпека в Інтернеті», перегляд та обговорення відеороліків та презентацій «Ігроманія», урок-практикум на тему: «Поведінка в Інтернеті» та уроки-семінари «Інформаційна безпека в мережі».

    Шкільне самоврядування підготувало диспут з учнями 5-х класів «Чи безпечний інтернет?», показ презентацій «Правила безпеки в Інтернеті», випуск постерів «Мережева етика», інформаційних колажів «Безпека дітей в Інтернеті», буклетів «Мережа як стиль життя».

     Ми закликаємо усіх учнів долучитися до пропагування безпечної поведінки в Інтернет-мережі!

Памятка безпека у зимовий період

Тиждень милосердя та турботи

       За традицією  з 14 по 18 грудня у нашій школі проходив Тиждень милосердя та турботи.

     Учні та вчителі переконані, що кожна людина має бути доброю, чесною, справедливою. «Добро починається з тебе» ‒ саме таке гасло звучало у нашій школі під час проведення тижня. 

Тиждень розпочався з акції «Створимо добро разом», мета якої збирати подарунки для дітей - сиріт та дітей з малозабезпечених сімей. Зібрані подарунки наши учні передали товариству"Червоний Хрест".

Учні 7-Б класу провели благодійний похід до Центру реабілітації тварин "Західний" та не забули погодувати пташок, адже біля нашої школи встановлені годівнички, і кожен може створити маленьку добру справу, насипавши в них їжу.

    Класні керівники провели цікаві виховні години на тему доброти й толерантності, де намагалися донести дітям, що доброта – це те, без чого ми не можемо існувати. 

    Педагоги-організатори разом з учнями 3-В і 3-Г класів поставили шкільну виставу "Зимова казка", під час якої школярі ще раз переконалися, що у світі, наперекір усьому, перемагають закони співчуття, щирості та доброти. "Урок у казочці цій є - щире добро завжди виграє!"- підвели підсумок діти.

    Під час тижня милосердя та турботи була проведена велика робота і нам здається, що частина доброти залишилася у серцях наших вихованців. Цими заходами ми хотіли показати, що кожна людина повинна поспішати робити добро.       Не бути байдужими до чужого горя. Завжди надавати допомогу нужденному, бути уважними до проблем тих, хто поруч з нами.

Доброта ‒ це проміння, що світло дарує,

Доброта ‒  це тепло, що від серця іде.

Хоч вона і ніскілечки нам не коштує,

Та прямими шляхами у світі веде.

   Тож, давайте робити добро і словом, і ділом постійно. Цим ми зігріємо людські душі, серця і вони від цього стануть щасливішими.

Патріотичне виховання

З метою сприяння формуванню патріотичних почуттів дітей та учнівської молоді, підвищення значущості відновлення історичної пам’яті про тривалі традиції збройної боротьби за незалежність України у становленні національної свідомості учнів ; ушанування традицій збройної боротьби за незалежність, суверенітет, територіальну цілісність України, засвідчення вдячності всім захисникам Української держави 

у період з 02.12.20 по 08.12.20 у школі проходила виставка малюнків , присвячена Дню Збройних сил України. У цей період з учнями були організовані та проведені уроки мужності та години спілкування: "Збройні сили України- слава, гордість,міць землі", "Український воїн- приклад для наслідування", "Захист Вітчизни- обов'язок кожного". 

Всесвітній День боротьби за СНІДом

1 грудня вся світова спільнота відзначає Всесвітній День боротьби зі СНІДом. Цього дня людство згадує про те, яку серйозну загрозу для життя людей несе ця глобальна проблема. Всесвітній День боротьби зі СНІДом став одним із найбільш визнаних міжнародних днів здоров’я і можливістю підвищити рівень обізнаності про це захворювання і його профілактику. 

        «Хто попереджений – той захищений» - під таким гаслом до 1 грудня – Всесвітнього дня боротьби зі СНІДом пройшли заходи в нашому закладі. У фойє школи було оформлено виставку плакатів до Всесвітнього дня боротьби зі СНІДом. Класні керівники 5-11-х класів провели профілактичні бесіди «Знати, щоб жити», «Жити в світі, де є ВІЛ», «Чума ХХІ століття».

     На відкритому виховному заході «Молодь проти наркоманії та СНІДу», який відбувся 02 грудня 2020 року учні 9-х класів розширили свої знання про небезпеку епідемії ВІЛ та СНІДу. Його мета – це довести, що молоде покоління, повинне вести здоровий спосіб життя, щоб не стати жертвою ВІЛ- інфекції та Сніду, що молодь- проти наркоманії та Сніду. Учні передивилися  видео «СНІД – небезпечне захворювання», взяли участь у вікторині для «Що треба знати про СНІД» та зробили коллаж  «Ми за здоровий спосіб життя».

    Завершився захід побажаннями від педагога: "Не ставайте на дорогу смутку і пітьми. Не губіть свого життя і своєї душі. Замість сумнівного задоволення від пияцтва та наркотиків оберіть радість здорового та щасливого життя. Адже, у світі так багато доброго та цікавого, і кожному з нас випав цей великий подарунок – життя. Цінуйте його, не марнуйте його, проживайте кожен день із радістю, з посмішками, з теплом та любов’ю.   Любіть життя, уникайте шкідливих звичок, хай хвороба на ім’я СНІД не спіткає вас на життєвому шляху!"

Євроатлантична інтеграція

З метою підвищення  обізнаності  учнів у процесах євроатлантичної інтеграції, які, як відомо,  не зовсім зрозумілі українському суспільству, зокрема молоді, та не мають підтримки більшості громадян України. Отже, проблема володіння інформацією про НАТО, його діяльність залишається актуальною та суспільно гострою. Курс України на європейську та євроатлантичну інтеграцію є приоритетним напрямком зовнішньої політики нашої держави. Враховуючи це, та згідно з річним планом роботи школи на 2020-2021 навчальний рік було проведено наступні заходи: 

                                        1. Лекція для 10-11 класів "Україна європейська держава"

                                         2. Інформаційна хвилинка "Україна і НАТО: шлях до Європи"

                                         3. Інформаційна хвилинка "Україна та Європа", "Кордон поруч з нами",

                                        4. Година спілкування на тему "Перспективи європейської євроатлантичної

                                          інтеграції     України

                                      5. Індивідуальні бесіди "Ваші улюблені сучасні європейські письменники та поети",                                                         "Євроатлантична інтеграція України - регіональний аспект".

                                     6. Книжкова виставка "Україна  - європейська держава".

День Гідності та Свободи

16.11-20.11.2020 у закладі пройшли тематичні уроки, години спілкування,  інформаційні хвилинки,  перегляд фільмів, інші виховні заходи, присвячені Дню Гідності та Свободи.
Старшокласники побували на уроках мужності.  Класні керівники провели години спілкування «Україна -єдина». У бібліотеці організовано тематичну виставку художньої літератури, в ході якої згадувалося історичне минуле України. 

    Діти пригадали події, які відбувалися в країні і на Майдані Незалежності у 2013-2014 роках, розширювали знання про революцію Гідності та Свободи; підвищували розуміння єдності і цілісності України, усвідомлення себе українцем, почуття особистої відповідальності за долю держави, готовність служити Батьківщині та стати на їі захист

 

 

 

ВІТАЄМО!

     Вітаємо з перемогою команду ЗЗСО 53 у міських змаганнях повітряних зміїв, присвячених Дню міста. Департаментом освіти міста Маріуполя Дипломами першого ступення були нагороджені  вчитель трудового навчання Мжельський Андрій Миколайович та учні: 6-В класу, Рачинський Данило,  7-А класу, Мотузенко Олексій, 8-Б класу, Лоскутов Олексій та Николін Іван.Вітаємо переможців!

Тиждень енергозбереження

Україна має значні природні ресурси та унікальне навколишнє середовище, але водночас є однією з найбільш екологічно забруднених країн регіону та однією з країн світу, де енергія використовується найменш ефективно.

До Міжнародного дня енергозбереження з 12 по 17 листопада в ЗЗСО №53 проходив Тиждень енергозбереження насичений різноманітними заходами.

В 1-11 класах - години спілкування «Енергозбереження в побуті» http://www.saee.gov.ua/uk/consumers/energozberezhenya-v-pobuti

Виховна година "Збереження електроенергії- справа кожного школяра"https://vseosvita.ua/library/vihovna-godina-zberezenna-elektroenergii-sprava-koznogo-skolara-v-3-klasi-10566.html та «Збережи тепло своїх осель». 

Виховна година на тему «ЕНЕРГОЗБЕРЕЖЕННЯ»http://ssh25.sumy.ua/wp-content/uploads/2020/01/%D0%92%D0%B8%D1%85%D0%BE%D0%B2%D0%BD%D0%B0-%D0%B3%D0%BE%D0%B4%D0%B8%D0%BD%D0%B0-%D0%BD%D0%B0-%D1%82%D0%B5%D0%BC%D1%83-1.pdf

Діти із задоволенням переглянули та обговорили відеоролик «Бережіть енергію! Не паліть гроші дарма»http://www.saee.gov.ua/uk/consumers/energozberezhenya-v-pobuti

та мультфільм «Добре світло». https://www.youtube.com/watch?v=ay3Nl-7iLhI

До проведення Тижня долучилася вся шкільна родина. Адже маленьке зусилля кожного рятує оточуюче середовище, рятує Землю, рятує всіх.

Конкурс віршів

       13.10.20  у школі проходив конкурс літературної творчості «Герої рідної землі» серед учнів 4-6 класів, який проводився з метою вшанування пам’яті захисників України, виявлення обдарованої молоді та розвитку і реалізації літературних, музичних здібностей дітей, збереження та пропаганди кращих культурних надбань нашого народу.

Дякуємо учням та вчителям за якісну підготовку до конкурсу. Вітаємо переможців.

День захисника України

      До Дня захисника України, Дня святої Покрови Пресвятої Богородиці  у ЗЗСО 53, з метою вшанування мужності та героїзму захисників незалежності і територіальної цілісності України, сприянню подальшому зміцненню патріотичного духу були проведені тематичні заходи:

  • Єдиний урок для учнів 1-11 класів «Слава героям України!», метою якого стало формування в учнів розуміння понять: «єдність», «цілісність», «незалежність», «герой», «патріот», «захисник», почуття щирої поваги і вдячності до захисників Вітчизни;

  • «Козацькі забави» для учнів 1-4 класів. Учасники брали активну участь в різних конкурсах, демонстрували свою кмітливість та вміння в естафетах, серед яких були такі, як «Я- козак» та «Кулінарний майстер», «Павучки» та «Допоможи побратиму».

  • Вікторини "Знавці історії українського війська", виховні тематичні заходи "Козацькому роду нема переводу "

Цивільний захист в ЗОШ № 53

       З метою підвищення організованості та якості проведення об’єктових тренувань з питань цивільного захисту, залучення учнів до масово-роз’яснювальної роботи з питань цивільного захисту та безпеки життєдіяльності, вдосконалення теоретичних знань із цивільного захисту, практичних навичок та дій в умовах надзвичайних ситуацій 12.10.20 у ЗЗСО 53 пройшли навчальні тренування

Вибори Президента шкільного учнівського самоврядування

     Цікавою та значимою подією у житті ЗЗСО 53 стали вибори Президента шкільного учнівського самоврядування , які були організовані та проведені за всіма законами демократичного суспільства. Вітаємо новий склад лідерів шкільного самоврядування!

       Романенко Поліна- Президент шкільного учнівського самоврядування. Зінченко Ґанна-

заступник Президента. Федоров Микита очолює Міністерство дисципліни,порядку та охорони здоров'я. Свідан Анна та Светлична Наталя очолюють Міністерство навчального розвитку. Квіткіна Діана, Єфременко Дар'я та Осіпова Дар'я очолюють Міністерство спорту. Міністерством культури керують Такаландзе Шорена, Чернова Лара, Волик Вікторія та Гуріна Анастасія. Відповідають за прес-центр шкільного самоврядування Безух Валерія, Балуєва Олена та Бабенко Анастасія.

Минна безпека

         З 5 по 9 жовтня у закладі було проведено просвітницькі заходи з протиминної серед учнів 1-11-х класів. Вони допомогли дітям здобути знання, уміння та навички безпечної поведінки при знаходженні вибухонебезпечних предметів та речовин. 

       Учні намагалися вивчити види мін, знаходили правильні відповіді на запитання гостей, розглядали та запам’ятовували небезпечні предмети, які можуть зустрітися в реальному житті. Учням було роз’яснено правила поведінки при знаходженні серійних мін, снарядів, гранат, про необхідність своєчасного виклику фахівців. Особлива увага була акцентована на бездоглядні предмети, та на тому що необхідно бути уважними, помітивши небезпечний предмет, що у жодному разі не потрібно чіпати, намагатися принести його додому чи до школи та обов’язково повідомити дорослих про знахідку. Також гості презентували ілюстровані пам’ятки учням та подарунки.

    Всі учасники заходів сподіваються, що в реальному житті не буде ситуацій, коли отримані знання стануть у пригоді

"Увага! Діти на дорозі” 

       Традиційно протягом вересня в рамках Всеукраїнського конкурсу-рейду "Увага! Діти на дорозі” в школі проводиться місячник з безпеки дорожнього руху.

        Мета його – привернути увагу учнів до проблеми дорожньо-транспортного травматизму, пригадати безпечний шлях до школи, вкотре нагадати, що всі ми є учасниками дорожнього руху і повинні наполегливо вивчати та суворо дотримуватись Правил дорожнього руху.

      В межах місячника проходить виставка учнівських робіт з дорожньо-транспортної тематики, уроки-інструктажі з безпеки життєдіяльності «Попередження дорожньо-транспортного травматизму», виступ агітбригади "Світлофор безпеки" 10-А класу перед учнями перших класів, виховні години, присвячені дорожньо-транспортній тематиці, уроки з безпеки дорожнього руху, вікторини, практичні заняття. Перегляд відеороликів, тематичні заняття викликали цікавість у дітей, вони дізналися більше про те, як правильно поводити себе на вулицях великого міста. Малюнки допомогли учням зрозуміти зміст поставлених запитань і показати свої мистецькі здібності. 

    Дотримання правил дорожнього руху – один з головних компонентів збереження життя і здоров’я дітей.  І хоч місячник закінчився, але робота з вивчення правил дорожнього руху продовжується,  адже безпека життєдіяльності є однією з головних умов існування людини.

   Шановні школярі, пам’ятайте що проїзна частина - не гра, добре знайте й пам’ятайте про це! Вкотре повторіть правила безпечного руху, згадайте безпечний шлях до школи!

БУЛІНГ

презентация.jpg

1 вересня

Останній дзвоник 2020

Здай батарейку - збережи природу!

Шановні учні! 

 В нашій школі встановлена урна для збору використаних батарейок та елементів живлення. "Збережи природу- здай батарейку!

 Навіщо потрібно збирати та здавати батарейки, а не кидати їх у сміття? Викидуючи відпрацьовану батарейку разом з іншими відходами, ми навіть не здогадуємося, що вбиваємо довкілля та самих себе. Коли батарейка потрапляє на сміттєзвалище, її оболонка з часом руйнується і всі хімічні елементи потрапляють у навколишнє середовище. Ртуть, кадмій, літій, кислоти та лужні сполуки – ці речовини виділяються зі вживаних батарейок і отруюють ґрунт, річки й підземні води. Одна пальчикова батарейка забруднює 20 кв. м ґрунту глибиною 5 м, який на наступні 50 років стає непридатним для сільського господарства через високий вміст важких металів. Ця площа у лісовій зоні становить територію проживання двох дерев, двох кротів і одного їжака. Важкі метали просочуються у ґрунтові води, вода потрапляє у річку, а потім у наші будинки.  Одна батарейка забруднює 400 л води. Викинувши дві батарейки, ви забрудните дві ванни, вісім відер та два чайника води”, – наголошують екологи. З часом токсичні речовини, які виділяє батарейка, накопичуються в організмі людини та викликають безліч  захворювань.

  І це відповідальність кожного із нас, перед собою та наступними поколіннями — припинити цей потік отрути, який забруднює нашу землю! А для цього треба просто здати батарейку!

https://www.youtube.com/watch?v=GPIoKvb8tVU  Відео-презентація "Проблеми забруднення навколишнього середовища"

https://www.youtube.com/watch?v=DLa5wQkOyt8 Львівські науковці з'ясували площу землі, яку забруднює одна батарейка

https://www.youtube.com/watch?v=e1cmusQorgQ Шкода батарейки

https://www.youtube.com/watch?v=cUMu93Mnlv4  Бережить природу землі 

https://www.youtube.com/watch?v=olg4uiLJvFc Збережемо природу Землі разом!

5 червня Всесвітній день охорони навколишнього середовища

1370419988_g.jpg

1 червня День захисту дітей

450bedadc9058e8749c50ce73ff6e4ae_XL.jpg

22 травня Міжнародний день біологічного різноманіття

Без названия.jpg

21 травня День вишиванки

32743349_1786873261350769_14738065858295

16 травня 2020 року День Європи в Україні

   З 2003 року в третю суботу травня в Україні відзначається День Європи відповідно до Указу Президента № 339/2003 від 19 квітня 2003 року.

   Відправною точкою на шляху до встановлення Дня Європи вважається Декларація Шумана.

   9 травня 1950 року в Парижі міністр закордонних справ Франції Робер Шуман закликав Францію, Німеччину та інші європейські країни об’єднати їхні вугільну та сталеливарну галузі промисловості (основи нарощування військової техніки) та віддати їх в управління нової наднаціональної структури. Це стало «наріжним каменем Європейської федерації». Завдяки об’єднанню економічних зусиль і розподілу досягнутих результатів європейські країни уникнули накопичення військової могутності одна проти одної, що і забезпечило мир в Європі.

Три з половиною десятиліття тому на Міланському саміті 1985 лідери ЄС вирішили увічнити день проголошення Декларації Шумана та постановили щорічно відзначати «День Європи».

   У День Європи жителі України відзначають день спільних цінностей, спільної історії всіх націй континенту.

До речі. У 1887 році в Закарпатті (яке тоді перебувало у складі Австро-Угорщини) у Верхнетісянській улоговині на правому березі Тиси було встановлено двометровий геодезичний знак, що позначає географічний центр Європи.

Координати цього географічного центру Європи: 47 ° 563" північної широти і 24 ° 1130" східної довготи.

В 2020 році День Європи в Україні припадає на 16 травня. Яскраві моенти цього свята ви можете подивитись ось тут:

https://www.youtube.com/watch?v=zIycF6j2Td0 День Європи в Україні

https://www.youtube.com/watch?v=OsIv5qeSlYY Як влаштований Європейський союз?

https://www.youtube.com/watch?v=4RrIRMHiWyg Парад країн Європи

https://www.youtube.com/watch?v=ftbO8jJOfBA « Наша країна – серце Європи, , або неймовірна Україна»

https://www.youtube.com/watch?v=NoFS-XH14Oc Історія свята Дня Європи!

https://www.youtube.com/watch?v=LAfp7BkeTCM Представництво Європейського Союзу в Україні

https://www.youtube.com/watch?v=JA6Bj7Gr3ko Віртуальна подорож "Європа нашими очима"

https://www.youtube.com/watch?v=2KQPqoJKBU4 Країни і столиці у віршах_Європа_ українська мова.

https://www.youtube.com/watch?v=z1kooJoqqsU Крістл «Європа

15 травня 2020 року Міжнародний день сім’ї

         Міжнародний день сім’ї встановлений Генеральною Асамблеєю ООН у 1993 році і відзначається щорічно 15 травня (резолюція A/RES/47/237 від 20.09.1993 р.). Встановлення цього дня покликане звернути увагу громадськості різних країн на численні проблеми сім’ї. На думку Генерального секретаря ООН Кофі Аннана, коли зневажаються основні права однієї сім’ї - єдність всієї людської сім’ї, членами якої вони є, перебуває під загрозою.

          Будучи одним із основних інститутів суспільства, першою сходинкою соціалізації людини, сім’я розвивається та видозмінюється разом із навколишнім світом, по-своєму реагуючи на вимоги часу, відповідаючи на громадські потреби і сама формує їх.

        Сім’я як основний елемент суспільства була і залишається берегинею людських цінностей, культури та історичної спадкоємності поколінь, чинником стабільності і розвитку. Завдяки сім’ї міцніє і розвивається держава, зростає добробут народу!

    У всі часи по відношенню держави, а також по становищу сім’ї в суспільстві судили про розвиток країни. Це тому, що щасливий союз сім’ї і держави - необхідна запорука процвітання і добробуту її громадян.

З сім’ї починається життя людини, тут відбувається формування її як громадянина. Вона - джерело любові, поваги, солідарності та прихильності, то, на чому будується будь-яке цивілізоване суспільство, без чого не може існувати людина. Благополуччя родини - ось мірило розвитку і прогресу країни.

   Пропонуємо вам відвідати ці цікаві інтернет-сторінки про це свято:

https://www.youtube.com/watch?v=ZKt9bnLDTS4

https://www.youtube.com/watch?v=cSsQitRdEdE

https://www.youtube.com/watch?v=COOrPVgXbrY&list=PLnucJiDeeMrl3NV2gsdJuPHD-n0xfQej4&index=7 https://www.youtube.com/watch?v=lKMrhWg75hE&list=PLnucJiDeeMrl3NV2gsdJuPHD-n0xfQej4

https://www.youtube.com/watch?v=w3GBT9uK0LM&list=PLnucJiDeeMrl3NV2gsdJuPHD-n0xfQej4&index=4

Безпека життєдіяльності учнів під час літніх канікул та посилення профілактичних заходів

До дня пам'яті жертв другої світової війни

images.jpg

Виховний захід "Чарівні україночки"

       03.03.2020 і 05.03.2020 серед учнів 5-6 класів у нашій школі відбувся виховний захід "Чарівні україночки", присвячений нашим дівчатам. Вони, як весняні квіти, такі ж прекрасні, тендітні, чутливі. Лунали українські вірші та пісні, Шевченковське слово, дівчата танцювали запальні українські танці. 

      Ми переконалися, що наші красуні - талановиті, розумні, артистичні, працьовиті - справжні чарівні україночки!

День Героїв Небесної Сотні

    20 лютого -особлива дата - День Героїв Небесної Сотні. З цієї нагоди відбулися виховні заходи серед учнів 1-11 класів з метою вшанування Героїв Небесної Сотні, виховання поваги до Батьківщини. 

   Відкритий виховний захід " Герої не вмирають!" підготували і провели учні 9-х класів. Вони згадали поіменно всіх  Героїв Небесної сотні, переглянули відеосюжети про трагічні події того часу, та хвилиною мовчання вшанували пам'ять загиблих.

День рідної мови

19.02.2020 в школі святкували День рідної мови. 

Літературний клуб "Українське слово" запросив усіх шанувальників рідного слова до літературної вітальні "Зачаровані словом". 

   У дружньому колі звучала українська, чеська, болгарська, польська, німецька, грецька, російська мови.

   Наихненно читали та аналізували вірші Т.Г. Шевченка, П. Тичини, М. Рильського та ін.

  Слухачі були вражені високим рівнем декламації учнів: 

А. Сємусьової (8-Б)

М. Поповича (8-Б)

К. Лядової (6-Г)

М. Єсипенкова (6-Г )

В. Захарової (6-Б)

М. Честюніной (6-Г)

С. Дешко (6-Г)

 Зі своїми літературними спробами ознайомили М. Попович, І. Шутов, М. Качанов.

   Керівник клубу презентувала макет збірки творчих робіт членів літературного клубу "Радість творчості". 

  Свої улюблені вірші читали вчителі. Гумористичне українське слово прозвучало у виконанні учнів.

   Шануємо, плекаємо, оберігаємо рідне слово!

20200219_222538.jpg

Міжнародний день пам'яті жертв Голокосту.

        С 27 січня у всьому світі відзначається Міжнародний день пам'яті жертв Голокосту. Серед учнів 5-11 класів закладу відбулися виховні години з метою познайомити учнів з темою Голокост, продовжувати формувати культуру міжнаціональних відносин у суспільстві, виховувати почуття гуманності і толерантності. 

    Учні 11-А класу підготували та провели виховний захід "Голокост -трагічна сторінка історії". Доповідь, презентація та перегляд документального відео були спрямовані не тільки на ознайомлення з трагедією Голокосту, але й виховання толерантності у міжнаціональних відносинах, співчуття та бажання допомогати іншим.

   Адже, пам'ять про Голокост необхідна нам, щоб наші діти ніколи не стали жертвами, катами чи байдужимм спостерігачами.

День Соборності України

                 День Соборності України відзначають щорічно 22 січня на честь об'єднання Східної та Західної України. День Соборності — це нагадування про те, що сила нашої держави — в єдності українських земель. Вчителі та учні ЗЗСО 53  долучились до єдиного уроку державності "Соборна. Вільна. Неподільна. Моя Україна". За участю шкільного самоврядування були проведені виставки малюнків і плакатів "Єдина незалежна Україна", у бібліотеці відбувся показ тематичних документальних фільмів та книжкова виставка.

Виховний захід  "Чорнобиль. Ми пам'ятаємо."

Чорнобиль для нас ніколи не стане минулим. 

           До Дня Ликвидатора, якій відзначається 14 грудня  у закладі відбувся виховний захід  "Чорнобиль. Ми пам'ятаємо."  Були запрошені почесні гості - ліквідатори ЧАЄС.  Вони ділилися своїми спогадами про страшну трагедію, що спіткала людство.  Учні 7-Г та 5-А класів підготували свято для ліквідаторів. Величний подвиг здійснил ті, хто брав участь у ліквідації наслідків вибуху на четвертому енергоблоці атомної електростанції. Від усього серця зичимо ми героям-ліквідаторам міцного духу, здоров'я і впевненості у завтрашньому дні!

День Зброїних СилУкрнаїни

      В рамках відзначення Дня Збройних Сил України серед учнів 1-11 класів були проведені тематичні виховні години, перегляд видео, спортивні змагання. 6.11.2019 відбувся урочистій захід для учнів 10-х класів "Збройні сили до бою готові".

      Бажаємо захисникам гордо стояти на стороні спокою батьківщини, гордо відбивати усі навали з боку противника, берегти щастя і доброту в серці, козацької мужності і міцного здоров'я!

Зустріч з працівниками Національної поліції

26.11.2019 з учнями 11-х класів зустрілися представники Національної поліції. Поліцейські розповіли про свою роботу. Учні дискутували з гостями про відповідальність підлітків за правопорушення, про взаємоповагу й толерантність. Такі заходи дають багато відповідей про відповідальність за свої вчинки.

День Гідності та Свободи

       21 листопада в Україні відзначається День Гідності та Свободи, у який вшановують громадянський подвиг, патріотизм і мужність людей, що виступили на захист демократичних цінностей, прав і свобод людини і громадянина, національних інтересів нашої держави та її європейського вибору під час подій Помаранчевої революції 2004 року та Революції Гідності 2013-2014 років. Ці доленосні події згуртували весь український народ навколо високої мети – відстоювання незалежності України, її стабільного розвитку в європейському співтоваристві, досягнення гідного рівня життя. У закладі відбулися  заходи, метою проведення яких було утвердження ідеалів свободи і демократії, збереження та донесення до сучасного покоління об’єктивної інформації про доленосні події в Україні. 

         Були проведені загальношкільні виховні години, тематичні уроки, бесіди щодо теми єдності народу України та цілісності її території, інтелектуальна гра "Гідні бути українцями". Було створено інформаційні стіннівки,що відображають події Революції Гідності та подвиг героїв Небесної сотні. Відбулась виставка малюнків «Ми за мир», «Пишаюся тобою , Україно!».

День української мови і писемності

      В умовах, які склалися в нашій країні, українська мова набула особливої ваги -вона стала символом миру і єднання нації. 

      До Дня українскої мови і писемності в закладі, протягом тижня, проводились тематичні уроки, виховні години та різні заходи, які дали змогу учням поринути у багатий світ краси української мови.

  Напередодні свята, 6 листопада, відбувся захід "Велич і краса українського слова", в якому приймали участь учні 1-11класів.  Учні мали змогу поглибити свої знання про мову, розвивати артистичні здібності, любов до рідної землі, доторкнутися до джерел духовної культури рідного народу.

День Толерантності

     В Україні, як багатонаціональній державі з різними культурами, терпимість є головним чинником внутрішньої стабільності та мирного розвитку. 

     До Дня толерантності у закладі були проведені виховні заходи серед учнів 1-11 класів. Їх метою було формування в учнів загальнолюдських моральних цінностей, поваги до інших людей. Адже, ніколи не можна забувати, що за будь-яких обставин, і в будь-який ситуації, ми повинні залишатись людьми і не забувати, що нас оточують такі ж саме люди, кожен зі своїми власними особливостями характеру або рисами зовнішності. І всі вони заслуговують на повагу...

День Захисника України

         До Дня Захисника України в нашій школі відбулися урочисті заходи для вшанування мужності та героїзму захисників України. Тематичні уроки, виховні години було проведено у 1-11 класах. 

              11 жовтня 2019 р. відбувся урочистий захід "Єдина виховна година", в якому взяли участь Герої -учасники антитеррористичної операції, військовослужбовці Збройних сил України.  Творчі вітання захисникам України підготували учні нашої школи. 

Декада превентивного виховання

                Одна з найгостріших проблем сьогодення – збільшення проявів негативної поведінки серед дітей та молоді, пристосування до раннього паління, алкоголізму, наркоманії, тощо. В останнє десятиліття стрімко збільшується питома вага підлітків-курців. Куріння серед молоді є своєрідним стилем поведінки, як серед юнаків, так і серед дівчат. У той же час, куріння є причиною цілого ряду хронічних захворювань, провокує розвиток онкологічних, серцево-судинних недугів, захворювань органів дихання і навіть призводить до передчасної смерті.

             Одним із ефективних видів профілактичної роботи, яка сприятиме вдосконаленню способу життя учнів, запобіганню і подоланню відхилень у поведінці, є система превентивного виховання.

            01.10.-10.10.2019 року у навчальному закладі організовано декаду «Превентивне виховання учнів». Було проведено години спілкування для 1-11 класів за  темою «Шкідливі звички», круглий стіл для 10-11 класів «Відповідальність підлітків за свої вчинки».  Метою проведених заходів стало:  підвищення рівня обізнаності в правовій освіті, стимулювання подолання окремими учнями шкідливих звичок та  позитивної соціальної орієнтації учнів.

 

Шкідливий вплив тютюнопаління.jpg

Єдиний урок європейських мов

            Згідно з планом роботи Донецького обласного інституту післядипломної педагогічної освіти, для зміцнення й розбудови взаєморозуміння та дружби, а також співпраці між країнами виучуваних іноземних мов (англійська, німецька, французька) у культурно-освітній сфері, 26 вересня 2019 року в ЗОШ №53 був проведений Єдиний урок європейських мов за темами: «Європа - наш спільний дім», «Знай про Європу більше», «Країнами Європи», «Подорож до англомовних країн». Учні брали участь у виставці малюнків  «Україна – держава європейська», «Подорожуй Європою», а також у заочних комп’ютерних іграх-подорожах «Мандруємо Європейськими країнами».

"ДЖУРА"

        8.10. 2019 і 20.11.2019 команда нашої школи традиційно приймала участь у міському етапі військово-патріотичної гри "Сокіл" ("Джура") 

"Рятивник" (теорія медицини та надання першої долікарської допомоги). Були проведені інтелектуальні змагання з історії України "Відун", подолання туристично-спортивної смуги перешкод, стрільба з пневматичної гвинтівки.

    Учасники продемонстрували високі морально-психологічні якості, рішучість, наполегливість, дисциплінованість, належний рівень підготовки та знання з історії України, високий рівень досягненень у військово-прикладних видах спорту.

День вишиванки в ЗОШ № 53!

Безпека дорожнього руху

            З метою профілактики попередження дорожньо-транспортних пригод та безпеки дорожнього руху в ЗОШ №53 було проведено позапланові інструктажі з дорожнього руху; здійснено позапланову перевірку наявності у щоденниках учнів схем руху за маршрутом «Дім-школа-дім»; проведено бесіди з учнями щодо попередження дорожньо-транспортних пригод за темами: «Безпека дитина на дорозі», «Безпечні маршрути»; організовано тематичні виховні години, позакласні заходи, присвячені вивченню та закріпленню на практиці правил дорожнього руху, квести «Твій товариш – світлофор», перегляд навчальних фільмів з безпеки дорожнього руху, круглі столи, зустрічі з обговоренням проблем щодо запобігання травмування  та загибелі дітей під час  дорожньо-транспортних пригод за участю працівників патрульної та Національної  поліції.

Всеукраїнський тиждень громадського здоров'я

Підсумки шкільної акції «Потяг успішного життя»

     З метою профілактики негативних проявів серед учнів, суїцидальної поведінки, підвищення ефективності роботи з попередження дитячої жорстокості, формування здорового способу життя, безпеки життєдіяльності в закладі пройшли заходи, спрямовані на попередження правопорушень, формування здорового способу життя, проведені зустрічі з цікавими людьми, які в важких життєвих обставинах змогли не втратити віру в життя.

     Підсумки акції були представлені в вигляді вагонів потягу «Успішне життя». Учні з великою відповідальністю підійшли до участі в цій акції і  кожен для себе зробив висновок, що життя – це найвища цінність, яка дається людині.

1a3a7cda46d6c92b157900d09b7d1d07.jpg

18 ЖОВТНЯ - ЄВОПЕЙСЬКИЙ ДЕНЬ БОРОТЬБИ
З ТОРГІВЛЕЮ ЛЮДЬМИ

Ігри патріотів

Вивчаємо грецьку мову!

        З ініціативи активістів Маріупольського товариства греків в ЗОШ №53 почав свою роботу факультатив з новогрецької мови.

       27 вересня 2018 року відбулася зустріч вчителів і учнів школи з представниками грецької громади нашого міста.

       Представник грецької діаспори Анна Кропив'янська презентувала учням відео про греків, що живуть в Україні, про роботу Маріупольського товариства греків та грецької недільної школи.

        Перед учнями виступили  учасники факультативу, які розповідали вірші та дуже гарно співали на грецькій мові. Всіх слухачів факультативу з новогрецької мови школи №53 Маріупольське товариство греків запросило в культурний центр «МЕОТИДА».

        Слухачі факультативу стануть учасниками майстер-класів та олімпіад з новогрецької мови і культури.

Виховний захід «Ми - європейці!»

         День Європи – щорічне свято миру і  єдності в країнах європейського союзу.

10.05.2018 учні 10-х класів підготували виховний захід, присвячений Дню Європи. Команди підготували питання про Євросоюз. Капітани змагались в ораторському мистецтві, розповідаючи про перспективи і проблеми вступу України в ЄС. Цікавим було домашнє завдання: підготовка творчих проектів за темою «Ми – за європейські цінності». Учні з великою цікавістю приймали участь у обговоренні, розповідали про своє враження, коли мандрували по країнам Європи.

        Наприкінці змагань обидві команди прийшли висновку, що українці, маючи великий природний, економічний, культурний і інтелектуальний потенціали  - найкращі серед народів Європи.

Також в рамках святкування Дня Європи в школі пройшли конкурси стіннівок «Україна – європейська держава», електронних газет, буклетів, присвячених цій події.

Виховний захід «Україні з любов’ю…»

             14 лютого 2017 року в ЗОШ № 53 відбувся виховний захід «Україні з любов’ю…», в якому взяли участь учні 11-Б класу (профіль-українська філологія). Захід присвячений Міжнародному дню рідної мови. В українського народу є багато свят. Це свято тільки починає входити в наше життя, його започаткували з 2002 року-ЦЕ СВЯТО РІДНОЇ МОВИ.

             Мета заходу: поглибити знання учнів про українські традиції, глибше  ознайомити з творчістю українських письменників та композиторів; розвивати вміння володіння рідним словом, акторську майстерність, виховувати зацікавленість та любов до рідного слова.

              У драматичній постанові прозвучали такі народні пісні, як «Цвіте терен», «Із сиром пироги», «Гей долиною..». Атакож пісні сучасних композиторів та виконавців про Україну. Були інсценізовані уривки з твору  І. С. Нечуя-Левицького « Кайдашева сім”я» та  традиції ворожіння та сватання в Україні.

               Захід був підготовлений учителем музичного мистецтва Горчаковою О.Є. та учителем української  мови та літератури   Бочаровою В. П.

Бути здоровим - здорово!

До учнів початкової школи завітали у гості представники Маріупольського союзу молоді. Гості познайомили вихованців  з правилами гігієни, правилами здорового   способу  життя. Зустріч проходила дуже цікаво. Гості загадували загадки, читали вірші, грали з дітьми у ігри, які  дітям дуже сподобались.

   Учні запам’ятали, що потрібно доглядати себе кожного дня і дбати про своє здоров’я.

Гості подарували учням книжки-раскраски по здоровому способу життя. Зустріч закінчилась фотографією напам’ять і побажаннями зустрітись знову.

1 / 1

Please reload

Виховна година "6 грудня - День Зброїних Сил України"

Воспитание ребенка в семье

Безпека щоденного життя

1 / 1

Please reload

Моральні якості

Модель моніторингу

Морально-етичні якості

1 / 1

Please reload

Аналіз виховної роботи за 2015-2016

навчальний рік

Анкета ЗОЖ

Анкета по профилактике СПИДа

Please reload

Рівень соціалізації старшокласників

Структура самоврядування

Я і мої батьки

Please reload

Программа здоровое поколение

Програма роботи з батьками

Предвыборная програма кандидата

на пост президента школы

Please reload

Програма з національно-патріотичного

виховання

Положення про Раду старшокласників

Паспорт наукового учнівського товариства

Please reload

bottom of page